hennepschilderingen

homeHome.html
schilderijenSchilderijen.html
 

Onder de passende titel: “Organic Paintings” heb ik decoratieve schilderingen op hennep voor het eerst geëxposeerd in 2005 (Orangerie Galerie, Amstelpark).

De schilderingen worden in mijn atelier in Amsterdam vervaardigd of op locatie in binnen- en buitenland. De vormen en kleuren zijn uit mijn directe omgeving geplukt om te worden vertaald op het organische materiaal. De ene keer vinden vorm en kleur zich binnen een ritmisch patroon dat doet denken aan een decoratief behang; een andere keer vormen zij samen een verhaal als in een schilderij. Altijd vinden zij hun weg naar het hennep volgens een volkomen gevoelsmatige manier van werken. De kwetsbare en open structuur van de hennepvezel vormt de zichtbare basis voor de vele kleurlagen die door de transparantie herkenbaar blijven. De schildering die ontstaat, groeit op organische wijze uit tot een bloemrijk geheel.


De schilderingen zijn er in verschillende series; serie Hotel, Water, Classic, Air en Garden.
Deze schilderijen worden geleverd in een hiervoor speciaal ontworpen omlijsting.

Door de hennepschildering hierin te lijsten wordt de transparantie van het werk versterkt en optimale bescherming geboden.Contact; petraverboeket@planet.nl

Bekijk schilderingenbekijk_hennepschilderingen.htmlbekijk_hennepschilderingen.htmlshapeimage_5_link_0